f6pH4qbE

Vrouwendiner 2023 Vaals 

Op woensdag 8 maart werd ter gelegenheid van  vrouwendag het jaarlijkse vrouwendiner georganiseerd in de gemeente.  In een mooi versierd Vols werd door een divers gezelschap genoten van dit samenzijn. Er werden meerdere inspirerende verhalen verteld en gezongen.  Diverse dames hadden heerlijke gerechten bereidt, dit eten werd aangevuld met gulle giften van een aantal lokale ondernemers. 

Hoogtepunt van de avond was de uitreiking van de Senneheldprijs. Deze prijs wordt uitgereikt aan een sterke vrouw die zich inzet voor de gemeenschap. Het prachtige beeld gemaakt door Nellie Jaegers had dit jaar als thema Verbinding.  Voorvrouwe Bernie Peters van de multiculturele creatieve vrouwengroep mocht deze prijs in ontvangst nemen, gefeliciteerd Bernie!

Naast eten was de avond rijk gevuld met zang, dans en verhalen.  Stella Mirzaian vertelde, ondersteund door haar Iraanse vriendinnen, een indrukwekkend verhaal over het leven van vrouwen in Iran,  Ina Lopulissa vertelde over haar passie voor sport en gezondheid, Katy Pullara droeg een zelfgeschreven gedicht voor en de dames van Avec plaisir zongen diverse liederen over sterke vrouwen. 

Aan het eind van de avond besloten de Limburgse dames spontaan het Limburgs volkslied aan te heffen, als verbindend welkom voor alle dames en tevens dorpsgenoten waarvan de wieg niet in Limburg stond.    

Met speciale dank aan restaurant Troje , Side, Vols en onze special guest en enige man fotograaf Pierre Kaldenbach!

Comments are closed.