Vrouwendiner-Vrauwe-vaor-vrauwe-2022-3

Vrouwendiner 2022 Vrauwe väör vrauwe

Afgelopen dinsdag 8 maart was Internationale Vrouwendag. Voor de Vrauwe väör Vrauwe in Vaals aanleiding om een diner te organiseren voor vrouwen. Een mooie en inspirerende bijeenkomst met ruim 45 vrouwen, die deze dag samen vierden, de nieuwe ‘Senneheld’  huldigden en naar elkaars verhalen luisterden. 

Organisatoren Stella Marzaian en Maartje Schut droegen een respectievelijk Perzisch en Nederlands gedicht voor.  Burgemeester Harry Leunessen reikte de Senneheldprijs uit aan mevrouw Annie Maassen. Met deze uitreiking werd de dankbaarheid voor de mantelzorg en burenhulp tot uitdrukking gebracht. Veel mensen (vooral vrouwen) zetten zich langdurig en belangeloos in om hun naaste te helpen. Heel gewoon maar toch ook heel bijzonder. Ook Annie Maassen is zo’n vrouw die altijd klaar staat voor degene die het nodig heeft.  Voor ons allen een mooi voorbeeld.

De maakster van het Senneheldbeeld, Nellie Jaegers, gaf een betekenisvolle toelichting bij het beeld. De Senneheld is namelijk vernoemd naar de eerste gedocumenteerde vrouw in Vaals, die in 1135 vrij werd verklaard. Haar naam verwijst naar een strijdbare vrouw met een eigen mening. 

Betrokken vrouwen met een mening en een passie

Na het diner waren er nog een aantal sprekers: 

Nicole Quaedackers, inspireerde met haar verhaal over het gemeenschapszorg netwerk. 

Bernie Peters vertelde met passie over de multiculturele  creatieve vrouwengroep. Het wekelijks samenkomen heeft naast het handwerken nog veel meer betekenis. Hechte vriendschappen ontstaan, er wordt naar elkaars verhalen geluisterd, met elkaar gelachen en bij problemen samen gezocht naar oplossingen. 

Daarna stond Emmy Bakker op. Als vakkundig spreker vertelde ze kleurrijk over haar ervaringen als “Hollander” in Vaals. 

Deze mooie rij sprekers werd afgesloten door Kirsten Pakbiers die het Puzzel project toelichtte. Deze grootse puzzel van 54.000 stukjes is nu voor de helft gereed. Er is dus nog gelegenheid om op de diverse locaties mee te puzzelen. De locaties zijn de Hoeskamer in Vijlen, De Kornuiten in Lemiers en de locatie op de Maastrichterlaan 83 (naast het oude Esso station) te Vaals.

Een bijzonder geslaagde activiteit die ondersteund werd door Vaals Verbind(t).

Comments are closed.