Waarom een stichting?


Verbinding zoeken

De stichting Vaals Verbind(t) is in 2020 opgericht en is faciliterend aan de diverse initiatieven.  Denk hierbij aan verbinding (via ons netwerk), het organiseren van netwerkbijeenkomsten, en daar waar nodig ondersteunen van de initiatieven en projecten die worden aangedragen. Met elkaar zetten wij ons in om de gemeente Vaals nog leuker, mooier, spannender, bruisender en duurzamer te maken. Kleine initiatieven zijn daarbij net zo waardevol als grote projecten. Samen vormen we een geheel en verbindt het ons als inwoners, mensen die hier tijdelijk verblijven en mensen van buiten Vaals. 

Stichting

Door het oprichten van een stichting kunnen we met elkaar slagvaardiger te werk gaan. De gemeente Vaals omarmt het initiatief en heeft de stichting ook jaarlijks een financiële bijdrage toegezegd die ingezet kan worden voor de diverse initiatieven. Bij het realiseren van projecten gaan we uit van co-creatie en co-financiering. 

Wat kan  de stichting voor u doen?

Wij geloven in de kracht van ons als inwoners van Vaals en het bundelen van onze (burger)kracht en talenten. Dus: heb je een goed idee of heb je zin, je in te zetten voor een project? Dan kun je je aanmelden of kom eens langs voor een nader kennismaking.

Heb je een goed idee?

In een gesprek bepalen we graag met elkaar wat je nodig hebt om jouw idee te concretiseren en te realiseren. Hierbij kunnen we bijvoorbeeld ondersteunen door: 

  • het idee aan te scherpen en te concretiseren
  • je te verbinden met de juiste partijen 
  • je op weg te helpen door samen het projectplan te schrijven/aan te scherpen 
  • een subsidie aan te vragen of hierbij te begeleiden

Wil jij je graag inzetten?

Inzet en genoeg capaciteit bij projecten is belangrijk. Mensen die kunnen organiseren, tekenen, schrijven, praten, creatief zijn, handig met de computer, beheertaken, verkopen, praten, ontvangen, voorlezen, koken, muziek maken. 

Wij geloven in het inzetten van talenten en de gemeenschappelijke kracht hierbij, dus: Wil jij je graag inzetten maar weet je nog niet hoe of wat? Ook dan kun je je aanmelden, voor een algemene kennismaking.

De bestuursleden


Susanne Scheepers

voorzitter

Mijn naam is Susanne Scheepers. Ik woon sinds 4 jaar in Vaals en voel mij hier al echt thuis ! Zakelijk ligt mijn focus op change & community management en ben ik lid van het concernmanagement van de gemeente Roermond. Ik geloof in een gemeenschap waar inwoners elkaar ondersteunen en op een verbindende manier samen kunnen leven. Hier wil ik in Vaals graag aan bijdragen. Immers, een fijne woon- en leefomgeving begint bij onszelf.

Ronald Volders

penningmeester

Mijn naam is Ronald Volders. In mijn dagelijkse leven ben ik werkzaam als manager Actuariaat bij AZL N.V. in Heerlen. Voor mij is Vaals Verbindt een alternatieve manier om voor Vaals iets te betekenen. De plaats waar ik met veel plezier ben opgegroeid en nog steeds woon. Met de stichting Vaals Verbindt wil ik Vaals terug op de kaart zetten en het elan geven dat het in mijn ogen verdiend!

Vivian Wouters

algemeen bestuurslid

Hallo, mijn naam is Vivian Wouters en ben 46 jaar. Ik ben geboren en getogen in Vaals. Mensen kennen mij vooral via mijn eigen bedrijf Vfit in Vaals. Naast diverse sport-opleidingen ligt mijn achtergrond in Marketing & Economie en universitair Sport Management. Verder ben ik ambassadeur voor KIKA en KWF. Ik zet me binnen Vfit en ook landelijk al jaren in voor sociale verbinding, o.a. door leuke toegankelijke ‘events’ te organiseren, en nu wil ik dit ook in de gemeente Vaals creëren. Graag ga ik gesprekken aan met mensen, luister naar hun ideeën en wensen en kijk wat de mogelijkheden zijn binnen Vaals Verbindt. Ik geloof erin dat mensen samen veel meer kunnen bereiken. Verbindt mensen en hun krachten en maak inspirerende ideeën mogelijk. De gemeente Vaals heeft veel te bieden op allerlei vlakken en ik ben er zeker van dat wij allemaal samen de gemeente Vaals nog mooier op de kaart kunnen zetten.

Maartje Schut

algemeen bestuurslid

Mijn naam is Maartje Schut en ik woon sinds 2011 in Vaals met mijn man en twee zonen van 20 en 17 jaar. Ik ben geboren in Groningen en na het ontmoeten van mijn Duitse man hebben we lang gezocht naar een woonplek dicht bij de grens, zodat mijn man in Duitsland kon werken en ik in Nederland. Na een lange zoektocht kwamen we uit in Vaals. Als echte noorderling was zowel Brabant als Limburg redelijk onbekend terrein voor mij. Een grote stap dus om naar Zuid-Limburg te “emigreren”. Mede dankzij de hechte buurtgemeenschap zijn wij vanaf het begin met open armen ontvangen en voel ik mij echt thuis in Vaals.

Sinds vorige jaar ben ik actief betrokken bij Vaals Verbindt. Het welkome gevoel dat ik heb ervaren toen wij in Vaals kwamen wonen zou ik graag doorgeven aan alle nieuwe inwoners van onze gemeente. Met deze reden heb ik het initiatief genomen voor het project ‘Verwelkomen van nieuwe inwoners van Vaals’. Het idee is om laagdrempelig met een kleine groep nieuwe bewoners een kopje koffie te gaan drinken. Te horen wie deze mensen zijn, welke motivatie ze hebben om naar Vaals te komen, te vragen wat hun passie en/of hobby’s zijn, etc. Een aantal gemeenteraadsleden heeft aangegeven graag mee te doen in deze kennismakingsgesprekken. Heel erg fijn want dan maken we ook gelijk deze verbinding.

Top
Scroll naar boven