Schermafbeelding-2022-10-17-om-18.15.56

Verslag kwartaalbijeenkomst 21-10-2022

De stichting Vaals Verbind(t) organiseerde op vrijdag 21 oktober wederom zijn kwartaalbijeenkomst. Een gezellig treffen van geïnteresseerde burgers uit de gemeente Vaals.

Tijdens deze bijeenkomst werden de aanwezigen geïnformeerd over de diverse burgerinitiatieven die de stichting ondersteunt. Ook werd een blik vooruit geworpen v.w.b. de nieuwe initatieven en ontwikkelingen.

Recentelijk zijn enige nieuwe burgerinitiatieven onder de aandacht gebracht danwel zitten in de opstartfase. Zo is er al jaren ‘de creatieve dusj’ waar iedereen terecht kan om, onder deskundige leiding, gezamenlijk mooie stukjes creatieve handarbeid te maken. Loop gerust eens binnen in het gemeenschapsgebouw onder aan de Beemderlaan.

Daarnaast heeft het Thomashuis, gelegen tussen Vaals en Lemiers, plannen om een pluktuin te creëren. Hiervoor zijn al vergevorderde plannen en is de samenwerking met andere partijen gezocht.

Een ander initiatief, dat is voorgedragen, is het creëren van een ‘tuinbouw-coöperatie’. Hierbij moet gedacht worden aan het zelf verbouwen van groente en fruit dat o.a. beschikbaar kan worden gesteld aan de voedselbank.

In de maak is ook het ‘wandelend stadsbos’. Een initiatief dat in Roermond reeds uitgevoerd is: bomen, die in grote mobiele bakken staan waaromheen zitgelegenheid bestaat. Het is dan de bedoeling dat deze bomen ‘rouleren’ door de hele gemeente Vaals.

Binnenkort staan ook weer twee activiteiten gepland, waarbij burgers kunnen deelnemen: de Puzzel en Spel Club en Heel de gemeente Vaals bakt.

Puzzel en Spel Club

Uit het vorig jaar uitgevoerde initiatief van het Puzzelproject, waarbij zo’n 40 burgers uit de hele gemeente Vaals maandenlang met hart en ziel hebben gepuzzeld, kwam de vraag naar voren om iets dergelijks voort te zetten. Zo is de Puzzel en Spel Club nu ontstaan. Vanaf vrijdag 4 november wordt er in Queske, Kerkstraat 2, tegenover de ingang van supermarkt Aldi, om de twee weken gepuzzeld en spelletjes gespeeld. Gestart wordt om 19.00 uur. Iedereen is van harte welkom om mee te doen. 

Voor gezelligheid en koffie wordt gezorgt.

Aanmelden of informatie whatsapp: 0640704369

Heel de gemeente Vaals bakt, editie 2022 !

Nadat Vaals Verbind(t) vorig jaar voor de eerste keer de van tv bekende wedstrijd organi.seerde voor alle burgers uit de gemeente Vaals, komt er in het najaar de tweede editie. En wel op zondag 20 november 2022. Dit keer in café ut Vereinshoes in de Koperstraat in Vaals, van 10.30 uur tot ongeveer 12.30 uur. Om de gezelligheid nog verder op te voeren, is er zelfs ‘live-muziek’ aanwezig !

Maak je eigen ‘creatie’ 

Wederom wordt iedereen, zowel volwassenen/jeugdigen als kinderen (tot 12 jaar), opgeroepen om een eigen ‘creatie’ te bakken. Deze worden dan op 20 november beoordeeld door een vakkundige jury (op creativiteit, smaak en presentatie), waarbij natuurlijk prijzen te winnen zijn.

Speciale oproep

Aangezien er in de gemeente Vaals zo’n 70 nationaliteiten leven, wordt ook een speciale oproep gedaan aan onze allochtone bevolking. Wat zou het mooi zijn als we niet alleen taarten en baksels uit Nederland zouden krijgen, maar ook typische lekkernijen uit onze directe buurlanden Duitsland en België, maar ook van bijvoorbeeld Italiaanse, Spaanse, Engelse, Marrokaanse of Oekraïnse afkomst.

Één groot smulfeest

Laat het een verbroederingsfeest worden van talentvolle creatieve burgers uit de gemeente Vaals van over de hele wereld. De creaties worden aansluitend door de Stichting Vaals Verbind(t) beschikbaar gesteld aan één of meerdere goede doelen/instanties.

Aanmelding en nadere info:

Aanmelden kan tot 19 november. Meer info of aanmelding: mail naar v.verbindtwedstrijd@gmail.com je naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en leeftijd. 

Comments are closed.